Formy płatności infolinia: 61 415 27 51 info@abcgps.pl zaloguj się koszyk (0)

Jak udostępnić aktywność na FB w zegarkach Garmin?

Zegarek sportowy Garmin z funkcją udostępniania na FB

Jedną z zalet smartwatchy marki Garmin jest to, że każda nasza aktywność fizyczna jest monitorowana, a zebrane dane można potem przeglądać bezpośrednio na ekranie wyświetlacza czy w telefonie. To jednak nie koniec. Swoimi sportowymi wynikami można się też podzielić, udostępniając aktywność na portalach społecznościowych, takich jak Facebook. Jak to zrobić?

Jak udostępnić mój wynik treningu na Facebooku?

Kiedy przebiegliśmy spory dystans, albo udało nam się znacząco poprawić nasz najlepszy czas na ulubionej trasie, to chcemy się tym podzielić ze światem. Zegarki biegowe Garmin współpracują ze stworzoną specjalnie dla nich platformą Garmin Connect, zrzeszającą tysiące użytkowników, dzielących się swoimi statystykami i wspólnie je analizującymi. Dzięki Connect da się też przesyłać aktywności w inne miejsca w sieci. 

Mam już Garmin Connect, co dalej?

Po ściągnięciu aplikacji na telefon (do znalezienia w Google Play w przypadku aparatów z systemem Android i w AppStore przeznaczonym do produktów z iOS) wystarczy wejść w zakładkę menu (charakterystyczne trzy poziome paski w górnym rogu, czyli znane nam z aplikacji na smartfony „hamburger menu”) i wybrać „Aktywności”. 

Udostepnianie-aktywnosci-na-fb

Oto co należy zrobić w kolejnych krokach:

  1. Wśród wszystkich zarejestrowanych aktywności wybieramy interesujące nas wydarzenie.
  2. Klikamy w górnym prawym rogu na opcję „Udostępnij”.
  3. Klikamy na ikonkę reprezentującą platformę, na której chcielibyśmy udostępnić aktywność. Oprócz Facebooka może to być też email, Messenger, WhatsApp i szereg innych popularnych aplikacji.
  4. Dokańczamy wysyłanie poprzez potwierdzenie przesłania linku.

I już. To bardzo proste i wygodne. W sytuacji, gdy robimy to po raz pierwszy możemy jeszcze zostać poproszeni o zezwolenie na przesyłanie danych z Garmin Connect na inne platformy. Wtedy klikamy na potwierdzenie zgody. Wtedy obie aplikacje zostają ze sobą połączone i można już się dzielić wszystkimi danymi.

wróć do góry
Strona korzysta z plików Cookies

Ta strona korzysta z plików Cookies. Zasady ich wykorzystania są opisane w naszym regulaminie. W każdej chwili możesz wyłączyć Cookies w swojej przeglądarce.

OK, zamknij